Que venen els russos!

Anterior


31 de novembre de 2020


Què vénen els Russos!

 

 

27 de octubre de 2017

6:55     La direcció del Port de Barcelona rep una trucada de la policia portuària indicant que han arribat diversos autobusos, per recollir el passatge dels dos creuers que van arribar al vespre anterior, però que enlloc de turistes estan baixant personal uniformat amb armes.

7:10     La direcció del Port comunica amb la delegació del govern per veure si es tracta d’uns altres vaixells camuflats, llogats pel Ministeri del Interior amb forces policials de reforç.

7:20     Un agent de la policia portuària informa a la direcció del Port que varis autobusos han arribat fins el vaixells del Ministeri del Interior i que el personal uniformat ha entrat al seu interior. Indica també que potser es tracta de reforços perquè no hi ha hagut cap resistència visible des de a on ell es troba.

7:30     La delegació del govern informa a la direcció del Port que no te informació al respecte però que comunicarà amb el Ministeri del Interior tant aviat com pugui per obtenir més informació.

7:35     La direcció de la guàrdia urbana rep una trucada d’un agent que comunica que una columna de autobusos acaba d’enfilar amunt pel carrer de la Via Laietana sense respectar cap semàfor.

7:40     El mateix agent diu que la columna s’ha dividit en dos i que una part ha enfilat cap a la Plaça de sant Jaume mentre que l’altre continua Via Laietana amunt.

7:45     El major Trapero dels Mossos d’Esquadra es informat de moviments estranys d’autobusos per la Via Laietana.

7:50     Els agents de la guàrdia urbana apostats a la porta de l’Ajuntament informen de que gent uniformada ha baixat d’uns autobusos i han reduït ràpidament el mossos de la porta del Palau de la Generalitat i que han entrat a dins.

8:00     El M. H. P. Puigdemont rep una trucada del seu cap gabinet perquè es presenti el més ràpid possible al seu despatx del Palau de la Generalitat.

8:05     El director general de la Policia de Catalunya es informat que uns autobusos han trencat les tanques del davant de la comissaria de Via Laietana i que uns agents uniformats han entrat al interior. 

8:10     Un comissari informa al director general de la Policia de Catalunya que els assaltants no parlen català, contràriament al que es creia en els primers minuts, però que alguns agents opinen que pot ser que parlin en clau per que no es coneguin les seves intencions.

8:15     El tinent coronel Pérez de los Cobos llama al major Trapero per preguntar-li si els Mossos d’Esquadra tenen a veure amb l’assalt de la comissaria de Via laietana. Es informat negativament.

8:30     El M. H. P. Puigdemont convoca una reunió d’urgència del govern de la Generalitat al mateix Parlament aprofitant que està convocat un plenari hores més tard.

8:55     Ana Rosa Quintana anuncia en exclusiva al seu programa de Tele 5, que un destacament de Mossos d’Esquadra fortament armats han assaltat violentament la comissaria de Via Laietana i que s’han posat a disposició del president Puigdemont para recolzar la declaració d’independència, que te previst fer aquest matí al ple del parlament. I que a hores d’ara encara no es coneix el número de morts que s’han produït.

9:00     La resta de televisions i ràdios estatals es fan eco de la noticia i la complementen indicant que també autobusos del Mossos d’Esquadra han rodejat el Parlament per evitar que la Policia Nacional o la Guardia Civil pugui interrompre la previsible declaració d’independència,  com conseqüència del resultat del referèndum il·legal que es va fer l’1 d’octubre, encara que les fonts governamentals diuen que no es va fer.

9:10     Cap membre del govern pot donar explicació del que està passant amb el militars que han pres el Palau i el Parlament. Però que, donades les circumstàncies, acorden de seguir endavant amb els plans de declarar la independència el més ràpidament possible.

9:15     Un guàrdia municipal de Lloret informa telefònicament a l’Ajuntament que ha albirat una flota de embarcacions neumàtiques plenes de gent que sembla surten de tres vaixells ancorats a prop de la vila.

9:20     Un turista avisa als municipals de Lloret que un nombrós grup d’uniformats estan entrant als hotels a on s’allotgen el policies i guàrdies civils que van arribar el mes passat.

9:30     El CNI informa al president Rajoy que tot és encara molt confús, però que no descarta sigui una maniobra de l’ANC que estaria enviant voluntaris disfressats de militars per facilitar la declaració d’independència que podria fer el Parlament de Catalunya. 

9:35     La ministra de Defensa, davant de la impossibilitat de desplegar tropes terrestres en tant poc espai de temps, proposa enviar una esquadra de eurofighters per atemorir els parlamentaris i la població rebel i, en el seu cas, neutralitzar les tropes oponents.

9:40     El govern d’Estònia fa un comunicat en el que reconeix la República de Catalunya.

9:45     El ministeri de Exteriors espanyol comunica telefònicament al ambaixador d’Estònia a Madrid, que encara no s’ha produït cap independència i que retiri el reconeixement.

9:50     El secretari general de l’OTAN truca a la ministra de Defensa del govern espanyol per dir-li que, segons informacions d’intel·ligència, hi ha hagut un desembarcament de tropes russes al territori espanyol. I que voldria saber si s’ha d’activar el tractat de defensa comuna o si, en el cas de una declaració d’independència, Catalunya quedaria fora d’Europa i del tractat de l’OTAN pel que ja no caldria fer res.

10:00   Comença la sessió plenària al Parlament. La presidenta dona la paraula al M. H. P. Puigdemont. El fort soroll dels eurofighters que acaben d’arribar fan inintel·ligibles les paraules del president.

10:10   El soroll cessa i es pot reprendre la sessió. Després de la votació la presidenta proclama solemnement la independència de Catalunya.

10:15   La ministra de Defensa es informada de la presencia de dos gegantins plats voladors que han foragitat els eurofighters i que, especialistes del exercit de l’Aire, estan analitzant la seva  procedència.

10:30   L’estat major del procés a l’ombra, reunit al soterrani del Parlament, es felicita per les molt encertades gestions realitzades tant amb el govern rus com amb la casa d’Harkonnen de l’estrella 36 de Ophiuco, que han permès declarar la República de Catalunya sense cap incident important.

 

 

 

 

Josep M. Vilà

3/11/2020

© Josep Vila 2020